До Вінниці повертається Пироговський пікнік

Як повідомляє Вінницька міська рада- Пироговський пікнік повертається до Вінниці і вже визначена дата його проведення - 10 вересня. Цього року захід присвячений Миколі Пирогову, який вважається засновником військово-польової хірургії.

Отже, після річної перерви пікнік, який був вперше проведений у 2021 році, знову очікує на відвідувачів - як місцевих жителів Вінниці, так і гостей міста. Як завжди, він буде мати кілька локацій на території Національного музею-садиби М. І. Пирогова. Особливість цього року - благодійний аспект заходу, зібрані кошти використовуватимуться для підтримки Збройних Сил України.

Учасники зможуть відвідати виставку про місця в Україні, пов'язані з Миколою Пироговим, послухати лекцію «Цілюща аптека чудесного лікаря», потрапити на презентацію нового путівника музеєм, навчитися створювати власноруч різні сувеніри з майстринями АртКлубу «Твори з BYVI». Дослідниця подільської кухні Олена Павлова проведе серію гастрономічних майстер-класів з приготування відновлювальних страв для людського організму.

Також упродовж дня відбудеться художній пленер, ярмарок хендмейду, тренінги з домедичної допомоги. Працюватимуть благодійна фотозона «Чаювання з Пироговим» і фудкорт, діятимуть зони для пікніків і відпочинку та ігор, куди можна буде приходити з власними пледами, карематами і гамаками.

Організаторами події є департамент маркетингу міста та туризму у співпраці з колективом Національного музею-садиби М. І. Пирогова. Територія буде відкрита 10 вересня з 11:00 до 18:00. Вхід вільний.

Вже днями буде оголошено детальну програму всіх заходів в рамках Пироговського пікніка. Слідкуйте за анонсами на сторінках Visit Vinnytsia (https://www.facebook.com/visitvinnytsiavn/ ) в соцмережах!


Теги: Культура

Переглядів: 793
Поширень: 0

Останні новини