Яке сьогодні свято: цікаві факти про свята сьогодні, заборони та прикмети

Сьогодні, 2 вересня відзначають професійне свято - День нотаріату в Україні. В церковному календарі сьогодні - День  пам'яті мученика Маманта

 

Церковне свято сьогодні

2 вересня у церковному календарі відзначається день пам'яті святого Маманта, мученика. Батьки цього юного християнина були видатними особами, проте через відкрите своє вірування в Христа їх ув'язнили та вони померли в темниці. Маленького Маманта виростила в багатій вдова-християнка, на ім'я Амія, яка виховала його в правильних християнських цінностях. Молодий хлопець часто проповідував та навіть зміг переконати в істину віри багатьох своїх ровесників. Ця історія привернула увагу правителя Демокрита, який відправив Маманта до імператора Авреліана. Початково, імператор намагався використовувати ласку та потім погрози, щоб спокусити юного християнина. Але Мамант залишався непохитним у своїй вірі. Тоді імператор вирішив втопити його у морі, але тут ангел зійшов з небес та врятував Маманта.

 

Що не можна робити сьогодні, 2 вересня

Не рекомендується у цей день заводити нові знайомства, залишати дітей без нагляду та призначати важливі зустрічі. Не варто сьогодні вживати в їжу спиртні напої та жирну їжу, а також бажано не вінчатись та не свататися. Заборонено 2 вересня стригтися, давати гроші у борг, сваритися та конфліктувати.  

Прикмети на сьогодні: традиції 2 вересня

Сьогодні кроти активно нори риють – найближчим часом очікується тепла погода. Якщо до цього дня багато горобини, то осінь очікується дощова і похмура. Цього дня вранці немає роси – вдень чекайте на дощ. Помітили 2 вересня багато мишей, отже зима буде сніжною та морозною.  

У кого сьогодні іменини: кого привітати з днем ангела сьогодні 2 вересня

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 2 вересня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 2 вересня день ангела відзначають власники таких імен: Віктор, Володимир, Іван, Лев, Максим, Микола, Нікон, Остап, Самуїл, Степан, Тимофій, Федір, Ян

 

Цікаві факти про свята сьогодні

1. Сьогодні - День незалежності В'єтнаму, свято, яке відзначає незалежність країни від колоніального владаря у 1945 році. 

2. Сьогодні також святкують Міжнародний день стерв'ятника, що підкреслює важливість збереження цих чудових птахів та їхнього середовища існування. 

3. Всесвітній день кокоса (World Coconut Day) відзначається для вшанування корисного і багатогранного кокосового дерева та його продуктів. 

4. Всесвітній день бороди - свято для любителів борід і вусів, що відзначається стиль і догляд за ними. 

5. День нотаріату в Україні вшановує професійну діяльність нотаріусів у забезпеченні юридичної безпеки угод і документів. 

6. Міжнародний день бекону - день для шанувальників цього смачного продукту, який використовується в різних кулінарних стравах. 

7. День колібрі - свято цих крихітних, але дивовижних пташок, які здатні летіти навіть назад і мають неймовірну красу. 

8. Народне свято - Самойлів день (або Самуїл), яке вшановує пам'ять пророка Самуїла і традиційно пов'язане з врожаєм та гарною погодою. 

9. В цей день традиційно готують страви з моркви та буряка, а також шукають зимові опеньки в лісі. 

 

Сьогодні 245-й день року (246-й у високосний рік) 120 днів до кінця року.


Переглядів: 801
Поширень: 0

Останні новини