Які сьогодні свята: що не можна робити сьогодні, прикмети та іменини

Сьогодні, 5 вересня відзначають Міжнародний день благодійності. В церковному календарі сьогодні - день пам'яті священника Захарія та його дружини Єлисавети

Церковне свято сьогодні

У церковному календарі 5 вересня святкують пам'ять священника Захарія та його дружини Єлисавети. Згідно з переказами, праведна Єлисавета була сестрою Анни, яка народила Діву Марію. Вони проживали у Хевроні, але не мали дітей, навіть коли вже були у похилому віці. Одного разу до Захарія з'явився ангел Гавриїл і сповістив, що в їхньому подружжі з'явиться син Іоанн. Проте священник не вірив в це і втратив здатність говорити, поки не народився його син. Під час періоду, коли Ірод вбивав немовлят, Захарій та Єлисавета приховували Іоанна в пустелі. Захарій був схоплений і зазнав мук, щоб дізнатись у нього про місцеперебування дружини та сина, але він мовчав і був убитий.



Заборони на сьогодні: що не можна робити

Не варто цього дня звільнятися з роботи та розпочинати нові справи, а також піддаватися лінощам. Не можна сьогодні підмітати підлогу, брати в руки колючі та ріжучі предмети, пліткувати та розчісувати волосся представницям жіночої статі. Не рекомендується 5 вересня підбирати знайдені гроші, не скупіться. Також не можна в цей день погано думати про рідних, відмовляти нужденним та стояти на перехрестях.  

Народні прикмети та традиції на 5 вересня

Дощ з громом цього дня віщує морозну зиму і теплу осінь. Сьогодні голосно каркають ворони – найближчими днями похолоднішає. Якщо журавлі 5 вересня вирушили у теплі краї – очікується рання зима. Вечірній туман віщує потепління найближчим часом.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 5 вересня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 5 вересня день ангела відзначають власники таких імен: Єлизавета, Єфрем, Іван, Микола, Павло, Федір, Ян


Переглядів: 756
Поширень: 0

Останні новини