Яке сьогодні, 7 вересня, свято – все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити

Сьогодні, 7 вересня, День воєнної розвідки України. В церковному календарі - День пам'яті преподобного Луки Глибокоречінського. 

Яке сьогодні, 7 вересня, церковне свято

7 вересня в церковному календарі – відзначається день пам’яті святого Луки Глибокоречінського. Народився він у місті Каппадокія та в історію Церкви увійшов як третій ігумен Спасової обителі, яка ще називалася "Глибокі ріки". Всі монахи в монастирі вели аскетичний спосіб життя та постійно дотримувалися посту, який межував з голодуванням. Також ченці щодня поширювали серед людей Слово Боже. Особливою справедливістю та побожністю серед інших вирізнявся Лука.

Що не можна робити цього дня

Не варто цього дня займатися будівництвом, робити ремонт та переїжджати на нове місце проживання. Не рекомендується сьогодні брати із собою у ліс дітей. Не можна сьогодні лаятись, піддаватися поганим звичкам і розпочинати нові справи.

Народні прикмети і традиції на 7 вересня

Багатий урожай грибів сьогодні віщує дуже холодну та довгу зиму. Помітили, якщо у ніч на 7 вересня маленькі діти неспокійно сплять, найближчим часом погода погіршиться. Птахи сьогодні сидять на дахах будинків – на похолодання, а якщо на землі – на хорошу теплу погоду. Наші пращури вважали, що в цей день на столі обов'язково мають бути страви з грибів.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 7 вересня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 7 вересня день ангела відзначають власники таких імен: Володимир, Єпіфан, Іван, Мойсей, Регіна, Ян


Переглядів: 3098
Поширень: 0

Останні новини