Яке сьогодні, 8 вересня, свято – головне про цей день, церковне свято, заборони, прикмети та день ангела

Сьогодні, 8 вересня, Міжнародний день солідарності журналістів. В церковному календарі - Різдво Пресвятої Богородиці

Яке сьогодні, 8 вересня, церковне свято

8 вересня святкують Різдво Пресвятої Богородиці, також відоме як Друга Пречиста. Діва Марія з'явилася на світ у благочестивій родині в Назареті, яка мала зв'язки з родом Давида. Мати Анна та батько Іоаким довгий час прагнули мати дітей, але їм не було віддано благословіння мати нащадків. Вони звернулися до Бога у молитвах із проханням про народження дитини. Навіть у важкі для себе часи вони зробили обіт перед Богом - віддати дитину на служіння у храмі. І ось Господь відповів на їхню молитву, дарувавши їм дочку, яку назвали Марією. Про народження дитини Анну сповістив архангел Гавриїл.

Що не можна робити цього дня

Не варто цього дня самому ходити до лісу, їздити на конях та ходити босоніж по землі. Не бажано 8 вересня робити спонтанні покупки та купувати щось непотрібне, а також краще не ухвалювати сьогодні важливих рішень. Не можна цього дня сумувати, лаятися, лінуватися, переїдати, проводити співбесіди, лихословити, лаяти дітей.

Народні прикмети та традиції на 8 вересня

Вранці 8 вересня холодно, отже, чекайте ранню і холодну зиму. Якщо сьогодні чутно стукіт дятла на дуже далекій відстані – до дощу. Гримить грім у цей день – осінь очікується тепла. Якщо сьогодні по небу пливуть рідкі хмари, буде ясно і холодно. Якщо 8 вересня голуби сильно шумлять, отже, найближчим часом буде хороша погода.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 8 вересня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 8 вересня день ангела відзначають власники таких імен: Адріан, Віктор, Георгій, Дмитро, Єгор, Марія, Наталя, Петро, Роман


Переглядів: 40270
Поширень: 0

Останні новини