На Ладижинському водосховищі відреагували на тисячі мертвої риби: дослідили та оглянули водойму

Вчора, 7 вересня, Вінницький рибоохоронний патруль відреагував на повідомлення від місцевих громадян щодо загибелі риби на р. Південний Буг, поблизу с. Новоселівка, Тульчинського району Вінницької області.
Про це зазначається на фейсбук-сторінці Вінницького рибоохоронного патруля.
На місце події прибули працівники Управління Держрибагентства у Вінницькій області, було досліджено та ретельно оглянуто водойму.
При обстежені вищевказаної ділянки Ладижинського водосховища були виявлені загиблі екземпляри карася сріблястого середньою вагою 50 грам, плітки середньою вагою 40 грам, судака середньою вагою 100 грам, окуня середньою вагою 40 грам та ляща середньою вагою 80 грам, про що складено відповідний акт.
В ході підрахунку загиблої риби встановлено, що на обстежуваній ділянці водосховища загинуло 1 800 екземплярів карася сріблястого, 33 000 екз. плітки , 1 500 екз. судака, 9 000 екз. ляща та 450 екз. окуня, загальною вагою понад 2 тонни.
Проводяться підрахунки загиблих біоресурсів для визначення розміру збитків. Про факт загибелі повідомлено ДЕІ у Вінницькій області.
Вінницький рибоохоронний патруль закликає громадян при виявлені явищ замору риби терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (068) 018 37 52.

Теги: Вінниця

Переглядів: 744
Поширень: 0

Останні новини