Яке свято сьогодні: що не можна робити сьогодні, прикмети та день ангела на цей день

Сьогодні, 12 вересня - День сімейного спілкування. В церковному календарі - день священномученика Автонома

Яке сьогодні, 12 вересня, церковне свято

12 вересня, згідно з церковним календарем, відзначається день священномученика Автонома. Цей святий був відомий як проповідник, який здійснив велику роботу месії, повертаючи до християнства численну групу язичників. Незабаром навколо нього сформувалася вірянська громада, і Автоном вирішив побудувати та освятити для них храм. Той період характеризувався правлінням імператора Діоклетіана, який займався гонінням християн. Він наказав арештувати Автонома, але священник встиг сховатися та продовжував проповідувати свою віру.

Що не можна робити цього дня

Не рекомендується в цей день мити голову, брати до рук карти та приносити в будинок кошенят. Не можна сьогодні плакати, ревнувати, пліткувати та байдикувати. Заборонено 12 вересня розсипати сіль, відмовляти у допомозі іншим людям, мстити та чинити погані вчинки. Не варто також сьогодні перераховувати свої фінанси, зловживати спиртним та вживати нецензурні вислови.  

Народні прикмети та традиції на 12 вересня

Теплий вечір сьогодні віщує багатий урожай озимини наступного року. Цього дня журавлі високо і довго літають у небі - до теплої та сухої осені. До 12 вересня багато горобини у лісі – очікується дощова осінь. Бджоли сьогодні почали запечатувати вулик – зима буде рання.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 12 вересня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 12 вересня день ангела відзначають власники таких імен: Ангеліна, Арсеній, Василь, Гаврило, Гнат, Григорій, Данило, Денис, Євгенія, Єлизавета, Єфрем, Іван, Леонід, Макар, Максим, Микола, Никодим, Олександр, Олексій, Опанас, Павло, Петро, Парасковія, Сава, Семен, Спірідон, Степан, Федір, Христофор, Яків


Переглядів: 1084
Поширень: 0

Останні новини