Освіта та фінансова грамотність: ключ до успіху за програмою «Афлатун»

Вінницька міська рада стала учасником тижня міжнародної програми "Афлатун", яка спрямована на підвищення соціальної та фінансової грамотності. У рамках цієї програми приєдналися більше ніж 10 мільйонів дітей з понад 100 країн світу.

Учні ліцеїв № 4, 8, 10 та гімназії №24 у Вінниці взяли участь у традиційних міжнародних обмінах з учнями з Китаю, Кенії, Киргизстану та Замбії у цьому році. Під час цих обмінів вони ділилися своїм досвідом щодо збереження грошей, розвитку соціального підприємництва в школі, волонтерської діяльності, використання вторинних матеріалів, сортування сміття та очищення водойм. Проєкти сталого розвитку, які були запропоновані ліцеями №4 і 8, визнані найкращими серед більше ніж 50 проєктів у регіоні Європа та Центральна Азія.

На офіційному веб-сайті програми "Афлатун" відзначено, що департамент освіти Вінницької міської ради є ілюстративним прикладом того, як соціальна та фінансова освіта може сприяти активізації молоді у суспільному житті. Учні Вінниці активно організовують волонтерські центри, спортивні змагання та збирають кошти для підтримки української армії, допомоги переселенцям та дітям, які постраждали внаслідок війни.

«Це є наслідком підтримки фінансової та соціальної освіти, в результаті чого свідомі та відповідальні молоді люди активно формують майбутнє своєї громади та своєї країни», – зазначила директорка департаменту освіти Оксана Яценко.

Важливо відзначити, що Вінниця стала першовідкривачем серед українських міст у впровадженні міжнародної програми соціальної та фінансової грамотності "Афлатун". Україна, у свою чергу, приєдналася до цієї програми як дев'яносто друга зі 114 країн світу, які її реалізують.

"Афлатун" - це особлива програма соціальної та фінансової освіти, яка вірить, що впевнені та соціально-відповідальні діти, які розуміють фінанси, мають потенціал змінити своє життя і навколишній світ на краще. Вони можуть приносити користь своїй сім'ї, своєму району і виявляти цінність ресурсів, які вони мають. Програма "Афлатун" була розроблена для того, щоб надати більше ніж 3 мільйонам дітей і дорослим з 114 країн соціальні та фінансові навички на 35 різних мовах.

У межах цієї програми діти та дорослі отримують освіту щодо прав людини, набувають фінансові і підприємницькі навички, розвивають ініціативу та впевненість у собі. Вони навчаються тому, як ефективно управляти фінансами та робити позитивний вплив на суспільство. Учителі та тренери, які беруть участь у програмі "Афлатун", надають допомогу учням не лише у шкільних класах, але і поза ними, організовуючи додаткові навчальні заходи.



Переглядів: 833
Поширень: 0

Останні новини