Мистецтво військової стратегії: Українські муляжі роблять дива на передовій

Україна активно використовує підроблені муляжі військової техніки на полі бою з метою спустошувати російську армію та змушувати її витрачати багато ресурсів на атаку фальшивих цілей, повідомляє CNN.

Збройні сили України успішно підмінюють гаубиці, танки, міномети та радари на імітаційні пристрої, що дозволяє їм ввести в оману російських військових. Окупанти неуспішно витрачають свої дрони, ракети та снаряди, анонсуючи про знищення сотень цілей, які насправді є фальшивими. Українські фахівці створюють копії гармат-гаубиць Д-20, американських гаубиць М777, мінометів, радарів та систем ППО у спеціальному ангарі. На просторі величезного промислового майданчика можна побачити вражаючий асортимент імітацій сучасних американських та європейських технологій для враження російських окупантів.

Експерти докладно працюють над створенням цих об'єктів, і після кожного влучання військових, вони аналізують уламки, щоб визначити якість свого виробу.

«Якщо муляж був знищений, ми працювали не даремно», – сказав CNN представник компанії, яка займалася виготовленням муляжів.

Якщо об'єкт не був атакований протягом тривалого часу, інженери переходять до розробки нового муляжу.

Представник компанії додав, що російські війська вже знищили сотні таких муляжів. Розробники не встигають відповідати на зростаючий попит військових. Спочатку макети були "грубими", призводячи до враження, що Збройні Сили України мають краще обладнання, ніж це насправді є. Однак поставки різноманітної західної техніки змусили компанію вдосконалювати способи створення муляжів, що максимально наближаються до прототипів, особливо з урахуванням того, що в Україну надходять все більш складні види озброєнь.

Ці підроблені об'єкти справили великий вплив, змушуючи противника витрачати гроші на ракети та дрони, які фактично не досягають своїх цілей і просто зникають.

Російські лідери неодноразово перебільшували обсяги знищеної української техніки. Наприклад, російський президент заявляв про знищення під Києвом "п'ять комплексів Patriot", хоча насправді в України були лише два таких комплекси.

Джерело: https://zaxid.net/sotni_odinits_znishhenoyi_rosiyeyu_viyskovoyi_tehniki_v_ukrayini_viyavilis_mulyazhami_n1570678



Переглядів: 613
Поширень: 0

Останні новини