Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на сьогодні, 14 вересня

Сьогодні, 14 вересня, День танкових військ в Україні. Віряни святкують Воздвиження Хреста Господнього

 

Яке сьогодні, 14 вересня, церковне свято

14 вересня в церковному календарі відзначається Воздвиження Чесного і Животворного Хреста Господнього, яке є одним з основних свят у християнській традиції. У першій половині IV століття, у місті Єрусалим, мати імператора Костянтина Великого, цариця Олена, відкрила хрест, на якому розіп'ятий був Ісус Христос. З цього відкриття виникла ідея провести археологічні розкопки, під час яких була знайдена Гробниця Господня і поруч з нею ще три хрести. Це подією визначило, на якому саме хресті розп'яли Сина Божого. Однією з чудових подій пов'язаних з цим хрестом було одужання хворої жінки, яка торкнулася його і миттєво одужала.

 

Що не можна робити цього дня

Не рекомендується в цей день змінювати місце проживання, вирушати в далеку дорогу та займатися важкою фізичною працею. Не можна сьогодні підмітати, пилососити та мити підлогу, можна таким чином позбутися сімейного щастя. Заборонено 14 вересня відмовляти у допомозі дітям та старим, лихословити, викидати їжу, а також не можна залишати на ніч увімкнене світло.  

Народні прикмети та традиції на 14 вересня

Суха погода у цей день віщує осінь без дощів. Південний вітер цього дня - зима очікується тепла. Помітили багато павутиння сьогодні, осінь очікується холодна та затяжна. Зранку 14 вересня похмуро – восени буде багато дощів. Якщо гуси відлітають сьогодні – чекайте на ранню зиму.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)


Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 14 вересня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 14 вересня день ангела відзначають власники таких імен: Марта, Марфа, Наталя, Семен, Тетяна

Переглядів: 1383
Поширень: 0

Останні новини