Доторкнутись до історії легше ніж здається: у Вінниці відбудеться майстер-клас з основ кириличного письма

У вихідні дні, 16-17 вересня у Вінниці, у Вежі Артинова відбудеться майстер-клас з історії писемності та основ кириличного письма. Майстер-класів буде шість, щоб кожен охочий міг отримати навички старовинної каліграфії. Майстер-класи призначені як для дорослих, так і для дітей віком від 7 років. Участь безкоштовна, але за попередньою реєстрацією.

Майстер-клас познайомить відвідувачів з історією писемності на Русі. Буде можливість дізнатися про виникнення глаголиці та кирилиці, а також про використання різних письмових приладів і матеріалів давніми українцями. У практичній частині освоїти ази слов’янської каліграфії та потренуватись писати старовинними буквами, повідомляє міська рада.

«На завершення майстер-класу кожен учасник матимете нагоду отримати сувенірну репліку середньовічної вінницької грамоти, куди власноруч зможе вписати своє ім’я та назву міста. Якщо ж вважатимете свої навички з каліграфії недостатніми, грамоту допоможе заповнити досвідчений майстер», – зазначають організатори.

Окрім участі у майстер-класі, усі відвідувачі матимуть можливість поспілкуватися з історичними реконструкторами, які відтворюють епоху Русі від X до XIII століття, і зробити фотографії для збереження спогадів. Також можна буде придбати сувенірну продукцію, зокрема, копії подільських полугрошиків, які використовувались жителями Вінниці в середньовіччі в часи правління князів Коріатовичів.

В суботу локація біля Вежі Артинова працюватиме з 12:00 до 18:00.

В неділю – з 11:00 до 17:00.

Майстер-клас проводить «Артіль ДЪЛО» – творча співдружність майстрів, об'єднаних любов'ю до історії. Як вони зазначають, метою діяльності артілі є популяризація історії України шляхом створення історичних інтерактивних експозицій, проведення авторських майстер-класів та виробництва сувенірної продукції на історичну тематику.

Тривалість одного майстер-класу 45-50 хвилин, кількість учасників 15.

Подія відбуватиметься з дотриманням усіх вимог воєнного стану.

Участь безкоштовна, але необхідна попередня реєстрація.

Розклад майстер-класів на суботу:

13:00, реєстрація https://forms.gle/7SDVrLYictkP9gqX7

15:00, реєстрація https://forms.gle/CzjU7sLpEbt57YcJ7

17:00, реєстрація https://forms.gle/rAWmoJgbvPESDgNc7

Розклад майстер-класів на неділю:

11:00, реєстрація https://forms.gle/zssaYxKjJXJaR6G8A

13:00, реєстрація https://forms.gle/hYmAnbKP82zMji6LA

15:00, реєстрація https://forms.gle/hDRoDV21NV3CcwNw6



Переглядів: 599
Поширень: 0

Останні новини