Болюча втрата: сьогодні Вінниця прощається з Героєм Дмитром Кравченком

Сьогодні Вінницька громада вшановує пам'ять ще одного свого Героя, - повідомляє міська рада. Дмитро Кравченко, відомий під позивним "Крава", віддав своє життя, захищаючи Батьківщину з перших днів повномасштабного конфлікту. Він брав участь у операціях проти російських окупантів у складі 131-го окремого розвідувального батальйону. Приймав активну участь у складних воєнних діях, включаючи звільнення Херсона. Однак 6 вересня в бою поблизу нього Дмитро отримав важкі поранення, які стали несумісними з життям. Героєві назавжди залишиться 32 роки.

Дмитро Кравченко народився 19 травня 1991 року і отримав свою освіту в 26-й Вінницькій школі, а пізніше навчався у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності. Незважаючи на те, що обставини не зробили його рятувальником, як розповіла його дружина Олеся, Дмитро завжди був надійною опорою та захисником для всіх оточуючих його людей. Він служив яскравим прикладом для свого маленького сина і завжди відзначався великою відданістю та силою характеру.

«Дмитро за покликом серця вирушив на велику війну. Він передчував, що вона розпочнеться задовго до 24 лютого та попереджав про це нас усіх. І, звичайно, готувався сам. Він по духу своєму був воїном, захисником та справжнім патріотом», – каже дружина Героя.

А класна керівниця Дмитра Світлана Гуменюк у своєму дописі зазначила: «Дмитро Кравченко – це один із тих випускників, які запам’ятовуються назавжди…чесний, відвертий, справедливий… Справжній!!! Тому, мабуть, і був у розвідці…був, бо вже немає… але буде у серці багатьох людей…»

Церемонія прощання із Дмитром розпочнеться о 10:00 біля його рідного будинку за адресою: вул. І. Миколайчука, 6. Далі вінничани проводжатимуть полеглого Героя живим коридором до Спасо-Преображенського кафедрального собору, де відбудеться поминальна панахида. Початок о 12:00.

Поховають воїна завтра, 15 вересня, о 13:00 год. на кладовищі у Браїлові.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!



Переглядів: 1673
Поширень: 0

Останні новини