Увага, дезінформація: РФ намагається створити "алібі" для можливих терористичних актів в Україні

РФ намагається передбачити і попередити намір України провести терористичний акт в Умані, який призведе до звинувачення Кремля. Центр протидії дезінформації вважає, що це частина ворожої стратегії для створення "алібі" для майбутніх подій.

Ресурси, що займаються сприянням чуткам, поширюють інформацію про те, що уряд в Києві нібито має плани провести терористичний акт в місті Умань. Це місто має прийняти десятки тисяч хасидів 15 вересня для святкування Рош га-Шана.

За словами осіб, що поширюють пропаганду, після можливого теракту українська сторона, за їхніми ствердженнями, має намір обвинувати Росію у "злочинах проти людяності". Центр протидії дезінформації закликає людей утримуватися від віри ворожим маніпуляціям, реагувати на сигнали попередження, дотримуватися правил безпеки та довіряти лише офіційним джерелам інформації.

Розповсюджуючи такі недостовірні інформаційні повідомлення, ворог намагається створити сприйняття, що не відповідає дійсності, для майбутніх можливих терористичних актів на території України.



Переглядів: 865
Поширень: 0

Останні новини