Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на сьогодні, 15 вересня

Сьогодні, 15 вересня, Міжнародний день демократії. В церковному календарі сьогодні - День пам'яті великомученика Микити Готфського

Яке сьогодні, 15 вересня, церковне свято

У церковному календарі 15 вересня відзначається день пам'яті великомученика Микити Готфського. Він прийняв хрещення і розпочав проповідувати християнство. Микита неодноразово відкривав гріхи правителя Атанаріха, який підтримував язичництво. За це його варто було арештувати, і його піддали жорстким мукам. Язичники намагалися змусити Микиту відмовитися від віри в Господа, але безуспішно. Зрештою, Микиту осудили на смерть через спалення. Але Бог зберіг тіло проповідника, і пізніше його мощі були перевезені до Константинополя.

Що не можна робити цього дня

Не рекомендується цього дня одягати надто яскравий одяг. Не варто сьогодні ходити по магазинах, починати нові справи та відмовляти у допомозі будь-кому. Не можна сьогодні лінуватися, пред'являти претензії близьким, ображати та лаяти тварин.  

Народні прикмети та традиції на 15 вересня

Якщо цього дня низько пливуть хмари по небу, значить найближчим часом піде дощ. Якщо сьогодні немає вітру та вранці багато роси – осінь буде тепла. В цей день червоний захід сонця віщує морози найближчим часом.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)


Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 15 вересня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 15 вересня день ангела відзначають власники таких імен: Анатолій, Антон, Богдан, Василь, Віктор, Володимир, Герман, Демид, Іван, Ксенія, Леонід, Микола, Михайло, Павло, Петро, Пилип, Серафима, Степан, Федір, Феодосій, Юліан, Юхим

Переглядів: 1924
Поширень: 0

Останні новини