Вінницький завод "Маяк" як приклад соціально відповідального підприємства

Цього року виповнилося 55 років заводу "Маяк" у Вінниці, який є виробником електрообігрівачів та опалювального обладнання, що забезпечує українські будинки теплом під час зими. Ця фабрика відіграла важливу роль у забезпеченні Вінниці теплом під час енергетичної кризи минулого року, коли всю Україну турбували російські атаки на нашу критичну інфраструктуру та відключення електроенергії, які стали результатом цих нападів.

Павло Яблонський, секретар Вінницької міської ради, відзначив, що робота цього заводу стала відмінним прикладом підприємства, яке діє соціально відповідально.

“Зараз найголовніша функція кожного українця – це наближення Перемоги. Хочу зазначити, що ваш колектив не стоїть осторонь і бере участь в усіх зборах гуманітарної допомоги для ЗСУ, для деокупованих територій і тих регіонів, які найдужче страждають від російської агресії. Велика подяка за вашу активну позицію. Люди, які працюють на підприємстві, – це найбільша цінність. Дуже приємно, що попри труднощі вдалося зберегти робочі місця, адже це економічний внесок в розвиток нашої держави, яка зараз живе у стані війни”, – сказав Павло Яблонський.

Голова Вінницької обласної Ради Вячеслав Соколовий зауважив, що завод “Маяк” – це гордість Вінниці та всієї Вінницької області.

“Це підприємство славиться актуальною та якісною продукцією в Україні. В складні часи вам вдалося не просто зберегти свої потужності, а й розвиватися. Вам вірять люди і це найвища оцінка вашої роботи. Ви не стоїте осторонь підтримки ЗСУ, адже війна – це справа кожного, вона стосується всіх. Дякуємо нашим військовим за те, що можемо планувати майбутнє і продовжувати працювати”, – сказав Вячеслав Соколовий.

Вячеслав Терліковський, який є заступником голови правління заводу "Маяк" та одночасно є депутатом Вінницької міської ради та координатором Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу, розповідає, що підприємство активно приєднувалося до збору гуманітарної допомоги для різних регіонів України, що постраждали внаслідок російської агресії. Вантажі з необхідним обладнанням доставлялися до таких міст як Херсон, Балаклія, Білопілля, Харків, Київ і Чернігів.

“Ми регулярно намагаємося допомагати тим, хто цього потребує. Війна показала, що Україна вміє об’єднуватися і долати всі перешкоди. В межах роботи Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу ми неодноразово допомагали деокупованим Херсону та Балаклії. Коли стався підрив Каховської ГЕС, ми передали тепловентилятори та масляні обігрівачі, які виготовили на заводі “Маяк”. Для нас важливо власним прикладом показувати, що можна розраховувати на нашу підтримку за будь-яких обставин”, – сказав Вячеслав Терліковський.

Торік підприємству вдалося збільшити обсяги виробництва та реалізації власної готової продукції, повністю перебудувати логістичні ланцюги постачання матеріалів та комплектуючих для виробництва готової продукції, знайти заміну постачальникам матеріалів та комплектуючих, а також підвищити рівень оплати праці і зберегти робочий колектив. Про це розповів Голова Наглядової Ради заводу Петро Кузнєцов.

“Загальний обсяг реалізації готової продукції в 2022 році становлять 591,5 млн гривень. Підприємство розширює обсяги та географію експорту власної готової продукції та постачає її до Польщі, Німеччини, Англії, Румунії, Угорщини, Молдови, Чехії, Латвії, Кіпру та Франції. Поточний 2023 рік видався дуже важким для підприємства, але “Маяк” був, є і буде працювати у Вінниці та продовжувати розвиватися”, – наголосив Петро Кузнєцов.

Наразі на заводі працюють 470 людей – зварювальники, інженери, механіки, логісти, сервісні працівники та багато інших фахівців.

Генеральний директор – Голова правління заводу Василь Терліковський подякував за роботу всім працівникам, які є незмінною частиною колективу:

“З точки зору наших труднощів, я вважаю, що спільними зусиллями нам вдасться їх побороти. Маємо багато продукції на складах, маємо амбіції та сильні зв’язки з нашими партнерами. Бажаю всього найкращого всім присутнім і – вперед до Перемоги”, – сказав він.



Переглядів: 930
Поширень: 0

Останні новини