Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на сьогодні, 18 вересня

Сьогодні, 18 вересня, Міжнародний день рівної оплати праці. В церковному календарі сьогодні - День пам'яті двох мучениць - Софії та Ірини

 

Яке сьогодні, 18 вересня, церковне свято

День пам'яті двох мучениць Софії та Ірини відзначається 18 вересня. Цей день є одним із найважливіших свят православної церкви. Софія та Ірина були сестрами, які жили в III столітті в Римі. Вони були християнками та за свою віру були замучені імператором Максиміаном.

Софія була вдовою і мала трьох синів. Коли імператор дізнався про її віру, він наказав стратити її синів. Софія мужньо прийняла смерть своїх дітей і сама була страчена. Ірина була молодшою сестрою Софії. Вона також була християнкою і за свою віру була замучена імператором Максиміаном. Софія та Ірина є прикладом віри, мужності та любові до Бога. Вони є покровителями жінок, матерів і родин.

У цей день в церквах проводяться служби, присвячені Софії та Ірині. Люди моляться за їхнє заступництво і просять у них допомоги у своїх справах.

 

Що не можна робити цього дня

Не рекомендується в цей день брати в руки сипкі предмети, оскільки удача може піти крізь пальці. Не варто сьогодні пригощати когось продуктами, особливо хлібом та впускати в будинок незнайомих людей. Сьогодні не можна прати одяг, давати якісь обіцянки, освідчуватися в коханні та одружуватися. Не можна 18 вересня вбивати павуків, мух та інших домашніх комах.  

Народні прикмети та традиції на 18 вересня

Якщо до цього дня у горобини вже пожовтіло листя, значить зима очікується рання та морозна. Якщо сьогодні пройде дощ і після нього з'явиться веселка, то зима буде теплою та безвітряною. Якщо тварини сьогодні ховаються під дах - до погіршення погоди найближчим часом.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 18 вересня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 18 вересня день ангела відзначають власники таких імен: Гліб, Давид, Єлизавета, Захар, Іраїда, Максим, Олександр, Олексій, Опанас, Раїса, Федір, Юхим

Переглядів: 1305
Поширень: 0

Останні новини