Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на сьогодні, 19 вересня

Сьогодні, 19 вересня, День народження смайлика. В церковному календарі сьогодні - День пам'яті мучеників Трохима, Саватія і Доримедонта

 

Яке сьогодні, 19 вересня, церковне свято

День пам'яті мучеників Трохима, Саватія і Доримедонта - це православне свято, яке відзначається 19 вересня. Цього дня православна церква вшановує пам'ять трьох християнських мучеників, які загинули за віру в Ісуса Христа в III столітті. Святі Трохим, Саватій і Доримедонт були родом із міста Антіохії. Вони були відомі своєю благочестивістю і любов'ю до ближнього. Одного разу вони стали свідками язичницького святкування, де приносили жертви ідолам. Святі рішуче засудили це свято і закликали язичників навернутися до Христа. За свою віру святі були схоплені і піддані жорстоким тортурам. Святий Саватій помер від тортур, а святі Трохим і Доримедонт були замучені до смерті. Святі Трохим, Саватій і Доримедонт є покровителями бджіл та бджолярів. Цього дня в Україні традиційно збирають мед і готують вулики до зими.

Що не можна робити цього дня

Не варто 19 вересня мити голову, різати що-небудь, рубати, колоти, а також займатися домашніми справами – шити, прати, прибирати. В цей день категорично заборонено лаятися, обманювати, конфліктувати та вживати погані слова. 19 вересня їжу, що залишилася після святкового столу, в жодному разі не можна викидати, а краще віддати нужденним. Сьогодні не можна пити алкоголь і переїдати, у разі порушення заборони можна потрапити в халепу.

.

Народні прикмети та традиції на 19 вересня

Якщо до цього дня листя з берези та дуба опало не чисто - треба чекати суворої зими. Погода тепла - осінь буде спокійною. Грім гримить - зима буде безсніжною. Іній з ранку - до спокійної та теплої осені. Бджоли льотки щільно зароблюють - скоро прийде холод і випаде багато снігу. Дме південний вітер - до хорошого врожаю озимини. Багато жолудів - до гарного врожаю хліба наступного року.

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 19 вересня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 19 вересня день ангела відзначають власники таких імен: Андрій, Архип, Всеволод, Давид, Денис, Дмитро, Іван, Кирило, Костянтин, Макар, Михайло, Текла

Переглядів: 627
Поширень: 0

Останні новини