"Домовитися" за 600 доларів: на Вінниччині п'яний водій пропонував хабар поліцейським

Вчора, 17 вересня,  в селі Гунча 43-річний гайсинчанин, водій автомобіля Audi, один з учасників дорожньо-транспортної пригоди намагався «домовитися» з поліцейськими про не притягнення його до адміністративної відповідальності. Поліція розпочала досудове розслідування.

Близько 17.00 у селі Гунча на вулиці Центральна сталась дорожньо-транспортна пригода за участі автомобілів Audi й Skoda без потерпілих. На місце події для складання адміністративних матеріалів за ст. 124 КУпАП прибули поліцейські сектору реагування патрульної поліції Гайсинського райуправління поліції. Під час спілкування з водієм Audi, винуватцем ДТП поліцейські виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. За не притягнення до адміністративної відповідальності чоловік запропонував працівникам поліції гроші – 600 доларів США.

Правоохоронці попередили правопорушника про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, але чоловік продовжував наполягати.

Задокументувала правопорушення слідчо-оперативна група Гайсинського районного управління поліції.

Результати освідування чоловіка показали наявність в його організмі 2,3 проміле алкоголю.  

За цим фактом слідством розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає покарання - до 4 років позбавлення волі.

Також, відносно водія поліцейські склали протоколи про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) та ч. 1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) КУпАП.



Переглядів: 717
Поширень: 0

Останні новини