Перевезення зерна нового рівня: як українські прикордонники затримали в причепі з зерном 18 ухилянтів

Під час проведення оперативних дій прикордонники з Білгород-Дністровського загону виявили і зупинили вісімнадцять громадян України, які намагалися незаконно перетнути кордон.

Виявилось, що жителі Харківської, Дніпропетровської, Київської, Кіровоградської та Одеської областей намірені незаконно виїхати за кордон, щоб ухилитися від обов'язкової військової служби. Для цього вони використовували Інтернет, щоб зв'язатися з організаторами, які вказували їм, як це зробити і які маршрути слід використовувати. За такі послуги "мандрівники" мали заплатити до 5000 доларів США з кожного, - повідомляє Державна прикордонна служба України.

Особливість цієї подорожі полягала в тому, що "туристи" не розуміли ризику свого маршруту. Їх довозили до місця збору в причепах з зерном, і деякі з них чекали на вказівки, перебуваючи у лісосмугах протягом кількох днів.

Прикордонники постійно відслідковують незаконні схеми та виявляють і затримують не лише "нерозумних мандрівників", але і організаторів та перевізників. Наприклад, у вересні цього року одного з організаторів незаконної діяльності було засуджено до п'яти років позбавлення волі за незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Щодо осіб, які намагалися незаконно потрапити до Молдови, їм були складені протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 204-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України", і їх було направлено до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.



Переглядів: 788
Поширень: 0

Останні новини