Громада Вінниці активно долучається до розробки Інтеркультурної стратегії міста

ІІ засідання робочої групи з розробки Інтеркультурної стратегії  Вінниці – 2030  пройшло за сприяння  та участі  Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми « U-LEAD з Європою».

Нещодавно, на відкритті  міжнародної конференції з питань культури  у м.Житомир, Віце-прем’єр - міністр -  Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ  України Геннадій Зубко зазначив,  -  «Децентралізація культури – це можливість для громад набути власної ідентичності, розбудувати культурні простори на рівні регіонів – з одного боку, з іншого – отримати від цього максимальний економічний ефект» , і це  повністю співпадає з магістральними напрямками  Інтеркультурної стратегії, яку розпочала розробляти громада Вінниці.

В ході чергового засідання з розробки стратегії виступили члени робочої групи - Юлія Кашпрук, координаторка проекту «Інтеркультурні міста» у м. Вінниці, КП «Інститут розвитку міст», Людмила Неверицька, радниця з питань ВПО у Вінницькій області, Програма радників, Ірина Зозуля, викладачка Вінницького національного технічного університету таЮрій Войціцький, радник з регіонального розвитку, Вінницький Вінницького ЦРМС.

 Учасники ознайомились із презентацією уточненого аналізу профілю міста за напрямками інтеркультурності і покращення якості життя внутрішньо переміщених осіб у м. Вінниці,  а також провели обговорення  факторів SWOT-аналізу на основі інтеркультурного індексу міста.

 «До роботи над розробкою Інтеркультурної стратегії міста долучилися  всі зацікавлені сторони – влада, громадськість, науковці, підприємці та навіть  три закордонні волонтери із США та Італії. Співвідношення учасників влада/громадськість було суттєво на користь останньої. Ми будуємо горизонтальні зв’язки взаємодії за підтримки Програми  «U-LEAD з Європою», Вінницької міської ради і Ради Європи, а також  готуємо цікаві інтеркультурні ідеї, заходи та проекти із врахуванням потреб внутрішньо переміщених осіб  і гостей міста», -пояснив Юрій Войціцький, радник Вінницького ЦРМС з питань регіонального розвитку.

Експертка  Коаліції з протидії дискримінації в Україні, Світлана Дубина підготувала для учасників засідання добірку кращих практик з  підтримки потреб ВПО, а Юлія Кашпрук, координаторка проекту «Інтеркультурні міста» ознайомила присутніх із добрими практиками  впровадження інтеркультурної політики у світовій практиці.

На завершення зустрічі учасники підвели підсумки обговорення та визначили завдання до наступного засідання  робочої групи з питань розробки Інтеркультурної стратегії  Вінниці.



Переглядів: 3130
Поширень: 0

Останні новини