Відкрийте світ живої спадщини на заходах міста: "Дні Європейської Спадщини 2023"

У період з 21 по 28 вересня у місті Вінниця будуть проводитися Дні Європейській спадщини. Програма заходу включає в себе можливість взяти участь у майстер-класах з гончарства, соломоплетіння і витинанки, а також унікальні екскурсії та виставки.

Вже п'ятий рік поспіль Вінниця долучається до ініціативи "Дні європейської спадщини". Цього року ця подія не обмежиться лише містом Вінниця, а також вперше включить одне з сіл, що є частиною міської територіальної громади - у Щітках буде проведено "Етнодень", присвячений рогозоплетінню як важливому елементу національного реєстру нематеріальної культурної спадщини. Крім того, цього року до ініціативи "Дні європейської спадщини" приєднаються громади Вінницької і Хмельницької областей вздовж маршруту Camino Podolico, а програму цих подій опублікують пізніше.

Важливо відзначити, що "Дні європейської спадщини" є ініціативою Ради Європи, яка передбачає проведення заходів та надання доступу до закритих об'єктів з метою підвищення інформованості про спадщину.

У поточному році темою Днів європейської спадщини є "Жива спадщина". Ця тема спрямована на висвітлення практик, знань і навичок, що передаються від покоління до покоління і продовжують використовуватися в наш час. Жива спадщина охоплює усну народну творчість, мистецтво, народні ремесла і багато інших аспектів. Навички, практики, спогади і способи, якими ми ділимося цими знаннями один з одним, сприяють відчуттю нашої ідентичності і забезпечують безперервність нашої культурної спадщини.

Програма ДЄС-2023 у Вінниці

21 вересня – Вінницький обласний художній музей: фондова виставка Івана Гончара та братів Герасименків. Майстер-клас з гончарства.

реєстрація на 12:00 https://forms.gle/wgn7CmSg1MLpX1Eh7 реєстрація на 14:00 https://forms.gle/WPdhrFkyvouPyTg49 реєстрація на 16:00 https://forms.gle/aNfmB5cw9HjfVZTr7

22 вересня – Пішохідна екскурсія Оксани Роздорожнюк «Барокова Вінниця».

реєстрація на 17:00 https://forms.gle/L6jn8Yf5uqpojCndA

23 вересня – Село Щітки: етнодень «Щітецькі годенки». У програмі: виставка виробів з рогозоплетіння, майстер-клас, а також чаювання з пирогом. Вінничан-учасників доставлять транспортом до місця проведення і назад.

реєстрація на 11:00 https://forms.gle/pGqqDvvEW7MSyrny6 реєстрація на 14:00 https://forms.gle/VBnDYzCZSNW8tWjz8

24 вересня – Вінницький обласний краєзнавчий музей: театралізована екскурсія «У пошуках втрачених умінь».

реєстрація на 12:00 https://forms.gle/eJEYXj8gyyqCJNVD6 реєстрація на 14:00 https://forms.gle/t5D5H9FDTumS9Uco9 реєстрація на 16:00 https://forms.gle/FaWMt1YnimZqbfHp8

24 вересня – Вінницький обласний краєзнавчий музей: майстер-клас з витинанки.

реєстрація на 13:00 https://forms.gle/LoUrjeShV9vZjJGP7

24 вересня – Вінницький обласний краєзнавчий музей: майстер-клас з виготовлення народної ляльки.

реєстрація на 15:00 https://forms.gle/2TTW4SomKmHBegA97

26 вересня – Пішохідна екскурсія Тетяни Рибак «Район без імені (вулиці Антонова і Гетьмана Мазепи)».

реєстрація на 11:00 https://forms.gle/dmp2tu5oYRj8sUzP8

26 вересня – Пішохідна екскурсія Людмили Очеретної «Архітектурні паралелі Вінниці».

реєстрація на 17:00 https://forms.gle/NJ4N67Xggyv8gpJr5

28 вересня – Туристичний хаб Вінниці: майстер-клас бриляра Петра Сауляка з соломоплетіння.

реєстрація на 16:00 https://forms.gle/AumG8d3yn9bGsegM7

Координатор проведення Днів європейської спадщини у Вінницькій міській територіальній громаді: департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради. Усі події в рамках Днів європейської спадщини-2023 відбудуться за підтримки Ради Європи і Європейської Комісії.



Переглядів: 1344
Поширень: 0

Останні новини