Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на сьогодні, 21 вересня

Сьогодні, 21 вересня, День миру. В церковному календарі сьогодні - День пам'яті апостола від сімдесяти Кодрата

Яке сьогодні, 21 вересня, церковне свято

21 вересня в православній церкві вшановується пам'ять апостола від сімдесяти Кодрата. Він був одним з 70 апостолів, яких Ісус Христос послав проповідувати Євангеліє в різні країни. Згідно з церковними переказами, Кодор був народжений у Віфінії, в Малій Азії. Він був учнем апостола Павла і разом з ним проповідував у різних країнах. Кодор був відомий своїми ораторськими здібностями і вмінням переконувати людей у ​​правильної вірі. У Віфінії Кодор привів до християнства чимало язичників, що викликало ненависть у ідолопоклонників. Якось розлючена юрба язичників напала на Кодрата та побила його камінням. Кодор був замучений за свою віру в Христа. У православній церкві Кодор відзначається, як святий мученик. Його пам'ять відзначається 21 вересня. У цей день прийнято допомагати нужденним і знедоленим.

Що не можна робити цього дня

Не рекомендується в цей день одягати новий одяг та незручне взуття. У жодному разі не можна сьогодні виконувати важку фізичну та домашню роботу, робити погані вчинки, сваритися та ображати один одного. Не можна 21 вересня готувати їжу, можна лише пекти хліб, а також не можна брати до рук ніж та інші гострі предмети.  

Народні прикмети та традиції на 21 вересня

Якщо цього дня сонячна і тепла погода то вся осінь буде без опадів і тепла. Якщо у цю ніч багато зірок на небі – найближчим часом погода зміниться. Якщо сьогодні дівчина вмиється до сходу сонця, її обов'язково посватають до кінця року. 21 вересня йде дощ – до холодної осені та малосніжної зими.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 21 вересня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 21 вересня день ангела відзначають власники таких імен: Георгій, Єгор, Іван, Марія, Ян


Переглядів: 4996
Поширень: 0

Останні новини