Трагічний день: Вінничани схиляють голови у жалобі за Героями Артемом Шевчуком та Павлом Лисенком


Війна забрала життя ще двох Героїв із Вінниці. Сьогодні спільнота прощається із Артемом Шевчуком та Павлом Лисенком. Обидва вони вступили в армію без коливань, оскільки віддавали перевагу своїй батьківщині над усім і сміливо боронили її від ворогів, - повідомляє міська рада.

«За нами правда, за нами діти! Слава Україні!»

Артем Шевчук написав такі рядки своїй дружині, коли вирушав у бій, який став останнім для нього. Він був членом 37 окремої бригади морської піхоти з червня того року. У жовтні поблизу Волновахи, Донецької області, він отримав тяжкі поранення, що, на жаль, призвели до його смерті. Цей відважний воїн помер у лікарні 18 вересня. Йому виповнилося всього 36 років.

Артем Шевчук народився у Вінниці 14 лютого 1987 року та отримав освіту в 27-й міській школі і Вищому художньому професійно-технічному училищі №5. Протягом всього свого життя він працював як будівельник-монтажник і завжди радів тому, що міг будувати різні речі своїми власними руками – чи то великі ангари для підприємств, чи невеличкі альтанки для своєї сім'ї. Робота руками приносила йому велике задоволення

«Артемчик бачив красу в усьому й створював її навколо себе, але найбільшим його зачаруванням були краєвиди України. Казав, що ми з дитиною маємо побачити їх усі, а вже потім рушати у заморські мандри. Навіть, будучи у лікарні, мріяв стати на протез і знову відвідати з нами Львів, а згодом побувати у Карпатах… Дуже багато мав планів на життя… Він та фахівці першої міської лікарні боролись за нього до останньої хвилини. На жаль, смерть взяла гору… , – розповідає дружина Героя Олена. – За життя Артем був гарним сином для своїх батьків і став таким для моїх. Був люблячим татусем для нашої донечки. Саме заради її майбутнього пішов на війну. Говорив, що інакше не зможе дивитися в очі дитині та мені, й сам не зможе себе поважати…»

Близько 8:30 год. вінничани проводжатимуть воїна живим коридором від центру міста (вул. С. Бандери) до його домівки за адресою: вул. В. Городецького, 19/3.

А о 10:00 церемонія прощання із Артемом Шевчуком розпочнеться у колонній залі №2 ритуального центру «Реквієм» (вул. Батозька, 12)

Поховають Героя об 11:00 год. на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

«Честь військового» були для нього величними словами

Воїн Павло Лисенко, відомий своїм позивним "Покімон," був визнаним воїном, який з 2014 року викликав паніку серед окупантів. Він активно захищав суверенітет України в Луганській та Донецькій областях і пройшов 34 ротації на схід України. Учасником повномасштабного вторгнення росії, Павло брав участь у бойових діях в складі 14-ї штурмової бригади Національної гвардії "Червона калина." На жаль, його останнім боєм став бій 16 серпня на Запорізькому напрямку, і він помер у віці 29 років.

Бойові товариші Павла Лисенка з 14-ї бригади "Червона калина," дізнавшись про його загибель, здійснили смертоносний залп із ціллю помсти на голови окупантів, і вони дали клятву продовжувати боротьбу до останнього подиху, віддаючи шану своєму покійному товаришеві. Про це розповів батько Героя, Вячеслав Петрович.

За словами батька, для сина Павла "Честь військового" були величними словами. Він був відомий як той, хто завжди ставав на допомогу своїм товаришам у складних ситуаціях, ділився своїм бойовим досвідом і знаннями.

Павло Лисенко народився 12 липня 1994 року в Вінниці і навчався в загальноосвітній школі №5. Від молодості він захоплювався боксом, і його батьки записали його до секції міської дитячо-юнацької спортивної школи. Відданість та наполегливість призвели його до перемог у обласних змаганнях і звання Кандидата у майстри спорту.

Після закінчення школи Павло вступив до Національної гвардії України, де служив в АТО/ООС. Він також успішно закінчив Харківську Національну академію Національної гвардії України.

«Пашуля був не тільки гарним воїном, а й єдиним люблячим сином і турботливим внуком. Він щиро любив життя, вмів кохати і був коханим. Проживав у цивільному шлюбі з коханою дружиною Анастасією та виховував двох синів Антона та Даніїла. Зробив офіційну пропозицію та мав намір відсвяткувати весілля у найближчу відпустку…», – розповів батько воїна.

Церемонія прощання із Павлом Лисенком розпочнеться об 11:00 год панахидою за загиблим у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.

Віддати останні почесті Захиснику вінничани зможуть також біля його рідного будинку за адресою: вул. П. Корнелюка, 5, початок о 12:00.

Поховають воїна о 13:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!



Переглядів: 1856
Поширень: 0

Останні новини