США надали новий грант Україні: на що підуть кошти

До державного бюджету України 21 вересня надійшов грант від Сполучених Штатів у розмірі 1,25 мільярда доларів через Цільовий фонд багатьох донорів Світового банку.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства фінансів.

Як зазначили у відомстві, кошти є частиною п'ятого додаткового фінансування у рамках проєкту СБ "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine).

"Метою проєкту є часткова компенсація видатків державного бюджету, зокрема соціальних та гуманітарних, що не пов'язані зі сферою безпеки й оборони. У 2023 році Україна отримала 9,7 мільярда доларів прямої бюджетної підтримки від США у формі грантів", — мовиться у повідомленні.

У Мінфіні розповіли, що залучене фінансування спрямовується на відшкодування видатків держбюджету:

забезпечення пенсійних виплат, виплат співробітникам ДСНС; оплати праці медпрацівників, які надають послуги за програмою медичних гарантій, держслужбовців та педагогічних працівників.

"З початку повномасштабної війни до держбюджету України надійшло 21,7 мільярда доларів від США. Фінансова допомога надається на безповоротних умовах, що дозволяє не збільшувати боргове навантаження на держбюджет", — зазначив міністр фінансів Сергій Марченко.


Теги: США війна

Переглядів: 460
Поширень: 0

Останні новини