Нацполіція працює: викрито підприємство, яке постачало до рф обладнання для атомних електростанцій

Спеціалісти з Національної поліції виявили важливе українське підприємство, яке постачало обладнання для будівництва та обслуговування атомних електростанцій в російській федерації. Після ретельного розслідування поліція вилучила обладнання, яке призначалося для проектів в Бангладеші та Індії, і також заблокувала статутний капітал і активи підприємства на загальну суму близько 365 млн гривень.

З'ясувалося, що в місті Суми діє одне з найбільших в Європі підприємств, спеціалізоване на виробництві насосного обладнання для галузей нафтодобування, енергетики, газової промисловості, агропромислового комплексу та водного господарства.

Варто відзначити, що це підприємство належить до складу російської групи компаній під назвою "ГМС Груп", а бенефіціарами якої є громадяни російської федерації. Дослідники також встановили, що до цієї групи належать виробничі підприємства в росії, білорусі, Казахстані та Німеччині, які утворюють єдиний холдинг у галузі машинобудівництва та інжинірингу, підконтрольний та спрямований на підтримку російських інтересів.

Після повномасштабного вторгнення росії на територію України підприємства "ГМС Груп" стали неспроможними виконувати контракти з російськими компаніями і надавати продукцію українського виробництва через введені санкції.



Переглядів: 446
Поширень: 0

Останні новини