Литва заборонить хутрові ферми

Сейм Литви ухвалив закон, яким забороняється утримання, розведення, продаж та вбивство сільськогосподарських хутрових звірів заради їхнього хутра.

Про це повідомляє литовський суспільний мовник LRT.

"Ми досягли рівня зрілості, щоб не продовжувати діяльність, яка завдає болю", — заявила Ієва Пакаркліте з ліберальної Партії свободи, яка входить до керівної коаліції, перед голосуванням, зазначивши, що найбільший попит на хутро в Росії та Китаї.

Заборона набуде чинності в 2027 році після перехідного періоду з 2024 по 2026 роки, коли хутрові фермери зможуть закрити свої ферми та отримати компенсацію, але розмір компенсацій викликає нарікання з боку бізнесу. Їм платитимуть 3 євро за тварину в перший рік, 2 євро за тварину в другий рік і 1 євро в останній рік.

Уряд також компенсуватиме виплати при скороченні працівників ферм і покриє витрати, пов’язані зі знесенням будівель, знищенням обладнання та утилізацією відходів. Фермерські господарства, які вже припинили діяльність, не матимуть права на компенсацію, оскільки виплати будуть здійснюватися лише тим фермерам, які працюватимуть на момент ухвалення закону.

Литва стала 20-ю країною в Європі, яка заборонила цей вид бізнесу. Закон ще має підписати президент Гітанас Науседа.

Що відомо про відмову відомих брендів від натурального хутра

У травні 2019 року модний будинок Prada оголосив, що з 2020 року повністю відмовиться від використання тваринного хутра. А Gucci не використовує хутро з весни-літа 2018 року.

У вересні 2021 року відомий французький бренд Saint Laurent заявив, що припинить створювати одяг з хутра з початку 2022 року.


Теги: заборона

Переглядів: 478
Поширень: 0

Останні новини