Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на 24 вересня

Сьогодні, 24 вересня, День системного аналітика. В церковному календарі сьогодні - первомучениці рівноапостольної Текли.

Яке сьогодні, 24 вересня, церковне свято

Свята первомучениця і рівноапостольна Текла була дочкою знатних батьків у місті Іконія (нині Конья, Туреччина). Вона була юною, красивою і доброчесною дівчиною. У молодості вона познайомилася з апостолом Павлом і прийняла від нього християнську віру. За свою віру Текла була піддана жорстоким мукам. Її кинули в темницю, різали мечем, кидали в яму з дикими звірами, але вона не зріклася Христа. Нарешті, вона була обезголовлена. Смерть Текли стала прообразом мучеництва багатьох інших християн. Вона була першою жінкою, яка прийняла мученицьку смерть за Христа.

 

Що не можна робити цього дня

Не рекомендується в цей день розпочинати нові справи, мити волосся та наносити макіяж. Не варто сьогодні пліткувати, дурити і вести пусті розмови. Не можна 24 вересня бити посуд, піднімати щось з дороги та намовляти на інших людей.  

Народні прикмети та традиції на 24 вересня

Активність бджіл сьогодні є ознакою пізньої зими. Якщо до цього дня сильно зійшли озимі культури, то наступного року буде хороший урожай. Наші пращури вважали: для того, щоб у молодій сім'ї шлюб був щасливим, подружжю 24 вересня потрібно обов'язково з'їсти страву з капусти. Сьогодні чайки високо літають у небі – до сильного вітру найближчим часом.

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 24 вересня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 24 вересня день ангела відзначають власники таких імен: Віктор, Герман, Дмитро, Євдокія, Ія, Карп, Лев, Микола, Петро, Роман, Сергій

Переглядів: 1760
Поширень: 0

Останні новини