Життя після воєнної трагедії: історії Саші та Івана, які не зламалися

Ця історія розповідає про 10-річну Сашу, яка втратила руку внаслідок обстрілу машини її сім'ї російськими солдатами, коли вони намагалися покинути окуповану Київщину. Її вітчим загинув, а Саша отримала серйозні травми руки. До лікарні вона потрапила через два дні, але врятувати її ліву руку було вже неможливо через велику втрату часу. Зараз Саша перебуває в США, де їй встановили біонічний протез, який дозволяє їй відчувати і використовувати руку знову. Пройшло багато часу на лікування і реабілітацію.

На одному з фото поруч з Сашею видно 17-річного Івана, який втратив ногу внаслідок того, що російський танк розчавив машину, в якій їхала його родина. Вітчим Івана загинув, а його мати отримала поранення. Тепер Іван, хоча і втратив ногу, веде активний спосіб життя, займається серфінгом і вірить у повноцінне життя.

Обидва Саша та Іван мали можливість зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським під час його візиту до США. Президент висловив подяку всім американцям, які виявили надзвичайну підтримку та допомогу українцям під час цих важких часів, - пише редакція BBC

"Тепер у Саші, як і в Івана, теж попереду повноцінне життя. Я вдячний за це. Вдячний за тисячі таких дітей і дорослих, яким допомогли американські лікарі", - сказав Зеленський.



Переглядів: 733
Поширень: 0

Останні новини