Економіка України адаптувалася до умов війни

Перша віцепрем’єр-міністерка України — міністерка економіки Юлія Свириденко заявила, що зростання внутрішнього валового продукту (ВВП) України в другому кварталі 2023 року на 19,5% свідчить, що економіка держави адаптувалася до умов війни.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

"Маємо оптимістичні оцінки зростання економіки у другому кварталі на рівні 19,5%. Це дещо більше прогнозованих нами результатів та свідчить про адаптацію економіки до роботи в умовах війни. Важливо, що позитивні тенденції продемонструвала абсолютна більшість видів господарської діяльності. Ключові чинники, які вплинули на результат – гнучкість та адаптивність вітчизняного бізнесу, заходи, вжиті урядом з підтримки бізнесу та економіки й міжнародна допомога наших партнерів", — сказала Свириденко.

У Мінекономіки додали, що відновленню внутрішнього попиту сприяло продовження налагодження виробництва, в тому числі завдяки програмам підтримки бізнесу з бюджету, та роботи з відновлення виробничих об’єктів та об’єктів інфраструктури, що фінансуються з бюджету та коштів, наданих міжнародними партнерами.

За розрахунками відомства на базі інформації Мінфіну, до держбюджету у II кварталі 2023 року надійшло у 1,8 раза більше міжнародної фінансової допомоги ніж у II кварталі 2022 року. А капітальні видатки зведеного бюджету зросли у 3,5 раза порівняно з відповідним періодом минулого року. Також на зростання української економіки позитивно вплинула міжнародна торгівля, яка у II кварталі здійснювалась, в тому числі "зерновим коридором" та новими логістичними шляхами, налагодженими в попередні періоди.



Переглядів: 1230
Поширень: 0

Останні новини