Чи захищає цибуля від грипу?

Існує безліч способів використовувати цибулю (а інколи й часник) для профілактики і лікування грипу. Зокрема цибулю та часник підвішують в приміщеннях або нарізають та розставляють по кутках. Багато хто вдається до приготування крапель для носа чи просто їсть їх цілими. Всі ці способи об’єднує те, що вони не мають належного наукового обґрунтування і не принесуть бажаного ефекту. Водночас, вони можуть бути небезпечними для здоров'я.

Дуже ймовірно, що від споживання цибулини можуть початися печія або дискомфорт у шлунку. Теж саме відбуватиметься і в слизовій носа — сильне подразнення, водночас збільшення виділень.

Що ж справді допоможе мінімізувати ризики грипу для дітей:

вакцинуйтеся від грипу самі та зробіть щеплення й вашій дитині — одне щеплення захищає упродовж усього сезону грипу, адже допоможе сформувати імунітет проти вірусу; нагадуйте дітям про правила гігієни, особливо важливо мити ретельно руки; завжди провітрюйте приміщення та за можливості проводьте більше часу з дітьми на свіжому повітрі; збалансоване харчування, повноцінний сон та достатній рівень фізичної активності — також ефективна профілактика хвороб; якщо дитина захворіла — залишіться вдома та проконсультуйтеся з вашим сімейним лікарем щодо лікування.

Цибулю та часник залишіть для смачних і поживних страв і вживайте їх лише як частину збалансованого харчування.

Докладніше  Чому потрібно зробити щеплення проти грипу і як пройти вакцинацію Більше міфів про профілактику і лікування грипу


Переглядів: 2917
Поширень: 0

Останні новини