Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на 26 вересня

Сьогодні, 26 вересня, Всесвітній день контрацепції. В церковному календарі сьогодні - преставлення апостола і євангеліста Іоанна Богослова 

Яке сьогодні, 26 вересня, церковне свято

Преставлення апостола і євангеліста Іоанна Богослова - це православне свято, яке відзначається 26 вересня. Це свято присвячене пам'яті про кончину апостола Іоанна Богослова, який був одним із найближчих учнів Ісуса Христа. За переказами, апостол Іоан Богослов прожив дуже довге життя. Він був свідком багатьох важливих подій, у тому числі розп'яття і воскресіння Ісуса Христа, а також його вознесіння на небо. Апостол Іоан Богослов також був автором четвертого євангелія, Апокаліпсису і кількох послань. Преставлення апостола Іоанна Богослова - це свято любові, мудрості і милосердя. Апостол Іоан Богослов був відомий своєю любов'ю до Бога і до ближнього. Він також був мудрим і милосердним учителем, який навчав людей як жити в любові і гармонії з Богом і з іншими людьми.

День пам'яті апостола і євангеліста Іоанна Богослова - це свято, яке нагадує нам про важливість любові, мудрості і милосердя. Це свято також закликає нас допомагати нужденним і робити добрі справи.

 

Що не можна робити цього дня

Не рекомендується в цей день робити щось дуже важливе самотужки, не можна влаштовувати вечірки, свататися і грати весілля. Бажано 26 вересня не робити прибирання в будинку, не можна шити, прати та різати. Не можна вживати погані слова, з'ясовувати стосунки з близькими, ображатися, позичати та давати в борг. Не варто, робити великі покупки, переїдати, а також у жодному разі не можна розбивати дзеркало.  

Народні прикмети та традиції на 26 вересня

Вважали, якщо у цей день пішов теплий дощ і Ви потрапили під нього, значить зарядитеся енергією на весь наступний рік. Хороший урожай ріпи до цього дня – до багатства, а подати її до столу сьогодні – до миру у сім'ї. Якщо у цей день усі граки полетять на південь, то найближчим часом піде сніг. З калини 26 вересня вже опадають ягоди – чекайте незабаром заморозків.

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 26 вересня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 26 вересня день ангела відзначають власники таких імен: Валеріан, Ілля, Леонтій, Лук'ян, Микола, Олександр, Петро, Степан, Юліан

Переглядів: 918
Поширень: 0

Останні новини