У Києві затримали жінку, яка продавала українок у сексуальне рабство за кордон

В Києві було проведено затримання жінки віком 36 років, яка була організаторкою міжнародного злочинного каналу, спеціалізованого на торгівлі людьми. Ця жінка зі Львова привершувала українських жінок до роботи за кордоном, обіцяючи їм високу зарплату, але при цьому утримуючи від них інформацію щодо характеру цієї діяльності,- повідомляє редакція zaxid.net.

«Знаходила через інтернет жінок, які шукали роботу. Зловмисниця обіцяла їм допомогу у працевлаштуванні за кордоном та достойну заробітну плату. Утім після перетину кордону жінки потрапляли у сексуальне рабство», – повідомили 25 вересня у відділі комунікації поліції Києва.

Оперативники департаменту міграційної поліції у співпраці з слідчими поліції Києва виявили та затримали зловмисницю, коли вона намагалася переправити ще одну жінку через кордон. 

Під час обшуків у її домі була вилучена комп'ютерна техніка, телефон, з якого ведеться переписка щодо "працевлаштування" жінок, нотатки та інші докази. Організаторці злочинної схеми було пред'явлено підозру за частиною 2 статті 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми), за якою передбачена покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років та конфіскація майна. Жінку взяли під домашній арешт.

Слідчі зараз активно встановлюють всіх співучасників цієї злочинної схеми, включаючи тих, хто знаходиться за кордоном. Крім того, проводиться розслідування для визначення потерпілих, які стали жертвами торгівлі людьми.



Переглядів: 957
Поширень: 0

Останні новини