Винесли вирок: навідницю з Торецька засудили на 15 років позбавлення волі за державну зраду

У Вінницькій області прокурори виголосили звинувачення у державній зраді 38-річній громадянці України, яка проживає в місті Торецьк, Донецької області. Вона була визнана винною відповідно до частини 2 статті 111 Кримінального кодексу України.

Суд призначив їй покарання у вигляді 15 років позбавлення волі та конфіскацію майна.

Прокурори на судовому процесі довели, що обвинувачена добровільно приєдналася до агентської групи, створеної окупантами під егідою "Горловського МГБ ДНР" в середині 2022 року. Головною метою цієї проросійської агентської мережі був збір розвідувальної інформації для подальшого використання її в підривній діяльності проти України.

Знаходячись у Торецьку, що знаходиться біля лінії фронту, жінка збирала та передавала своєму куратору актуальні дані про переміщення та точне розташування українських військових підрозділів. Вона передавала ідентифікаційні дані через текстові та голосові повідомлення в месенджері Telegram. Ця інформація потім використовувалася представниками збройних сил російської федерації для коригування та нанесення вогневого удару по підрозділам Збройних сил України.

Діяльність обвинуваченої була задокументована слідчою групою прокуратури, і її було затримано співробітниками Служби безпеки України у Вінницькій області в її місці проживання. Вона була доправлена на Вінниччину для подальшого розгляду справи, - повідомляє Вінницька обласна прокуратура.

Протягом попереднього розслідування обвинувачена перебувала за ґратами. Розслідування проводилось слідчими Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.



Переглядів: 629
Поширень: 0

Останні новини