В Україні оселилися рожеві фламінго: як рожеві пташки заснували гнізда та вивели пташенят (фото)

Україна стала домом для рожевих фламінго, які вперше вирішили заснувати гнізда та вивести пташенят у нашій країні. Дослідники вказують, що раніше ці птахи тільки зупинялися на українському узбережжі, але не залишались тут на постійно, і з часом відлітали в інші місця. Це є першим відомим випадком, коли фламінго гніздяться в Україні.

Ця велика колонія фламінго, яка налічує понад 550 осіб, з'явилася в національному парку "Тузлівські лимани". Екологи утримували інформацію про це в секреті, щоб не турбувати рідкісних гостей. Птахи знайшли спокійне місце для себе і протягом літа вивели 192 пташенят, навіть при наявності російських обстрілів Одещини.

Хоча птахи адаптувалися до вибухів, стрес все ж може вплинути на їхню народжуваність. Коли пташенята виросли, екологи та волонтери окільцювали їх. Серед дорослих фламінго виявили одну пані, яка раніше проживала у Франції, що було виявлено за кільцем на її нозі. Але цього року вона та інші члени її зграї вибрали Україну як свій новий дім, - повідомляє редакція BBC.



Переглядів: 1331
Поширень: 0

Останні новини