Всеукраїнський турнір із боротьби самбо на честь Героїв Сил Спеціальних Операцій ЗСУ: які нагороди здобули вінницькі самбісти

Днями у місті Київ відбувся масштабний Всеукраїнський турнір із боротьби самбо на честь Героїв Сил Спеціальних Операцій ЗСУ.

Змагання проходили серед спортсменів трьох вікових категорій: підлітків, кадетів, юнаків та дівчат старшого віку (спортивне та бойове самбо), чоловіків (бойове самбо – «Битва Мужніх»). У турнірі взяли участь 27 спортсменів із Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5, які здобули три золотих та по сім срібних та бронзових нагород.

Спортивні змагання у столиці зібрали найкращих спортсменів зі спортивного та бойового самбо з сімнадцяти областей України.

«Сьогодні багато військовослужбовців-самбістів перебувають на захисті нашої незалежності. Серед них є ті, хто виконує спеціальні завдання безпосередньо на лінії фронту. Ці змагання присвячені саме їм та тим захисникам, які віддали своє життя в боях з російськими окупантами», – підкреслив тренер з боротьби самбо міської дитячо-юнацької спортивної школи № 5 Олег Бузовський.

Також він повідомив, що команда вихованців спортшколи № 5 виборола II загальнокомандне місце.

Вінничани змагалися в трьох вікових категоріях: підлітки (12–14 років), кадети (14–16 років), юнаки та дівчата (16–18 років).

Так, чемпіонами даних змагань стали Володимир Дніпровський, Каріна Малюта та Софія Бойко.

Срібними призерами – Юлія Смолій, Аміна Малюта, Світлана Клімова, Анастасія Краєвська, Олег Кобенда, Віра Устюгова та Хікмет Мамєдов.

А бронзові нагороди вибороли Михайло Самохвал, Діана Пересенчук, Анна Бабушкіна, Анастасія Майдуда, Єва Войналович, Анна Барабаш та Маргарита Гнатюк.

«Спортсмени з різних куточків України. Адреналін та жага перемоги! Такими захопливими видались змагальні дні, що відбувалися на трьох килимах. Наші вінницькі борці з МДЮСШ №5, дуже потужно виступили та поповнили скарбничку нагород спортивної школи. Цей турнір є свідченням того, що молодь розуміє важливість захисту країни. Молоді спортсмени виступають на змаганнях, саме завдяки мужності та хоробрості наших воїнів на передовій. Хлопці та дівчата таким чином віддають належну шану і підтримку військовим, які нині на нулі. Також вони готові стати в майбутньому гідними спадкоємцями наших захисників і надалі за необхідності боронити нашу державу, – каже Олег Бузовський. – Хочу подякувати президенту Вінницької федерації боротьби самбо Турал Багірзаде та віце-президенту федерації Ярославу Калетюку за фінансову допомогу та змогу спортсменам безкоштовно виступити на даних змаганнях. Адже сьогодні вкрай важливо для юних спортсменів розвиватись, змагатись та прославляти рідне місто на спортивних аренах як нашої країни, так і за кордоном».

Заступниця директора з навчально-тренувальної роботи МДЮСШ № 5 Тетяна Бондарчук, підкреслила, що вінницькі самбісти продемонстрували досить високий результат.

«ЗСУ – це меч і щит України, наша опора і захист, які борються за незалежність і свободу нашої Батьківщини. Проведення Всеукраїнського турніру з боротьби самбо на честь Героїв Сил Спеціальних Операцій ЗСУ є важливою підтримкою для наших військових, серед яких є чимало самбістів. Спортсмени МДЮСШ № 5 продемонстрували високий рівень підготовки та своєї майстерності. Пишаємось ними та вважаємо, що такі турніри необхідно проводити регулярно: для підняття духу наших захисників, об’єднання спортсменів всієї країни та розвитку спорту в цілому», – зазначає Тетяна Бондарчук.

«Різні перешкоди стоять на шляху до перемоги, але наші вінницькі спортсмени продовжують сміливо демонструвати свою силу та міць під час змагань. Вони щодня доводять, що жодні перешкоди не можуть завадити досягненню мрій», – додав голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.



Переглядів: 755
Поширень: 0

Останні новини