Уп’ятеро більше, ніж тогоріч: на культуру в Держбюджеті на 2024 рік заклали 10,7 мільярди гривень

На фінансування Держкіно та Українського інституту книги виділять уп’ятеро більше коштів із держбюджету в 2024 році, згідно з проєктом бюджету, який уряд передав на розгляд Верховній Раді.

Загалом на культуру заклали 10,7 мільярди гривень, що на 2,3 мільярда більше, ніж у 2023 році.

Кабмін пропонує Верховній Раді збільшили видатки на Держкіно (до 618,3 мільйона гривень). Раніше прем'єр-міністр зазначав, що на виробництво патріотичних фільмів і серіалів заклали 511 мільйонів гривень.

Також на Український інститут книги виділили уп'ятеро більше коштів (до 466 мільйони). Зокрема 30 мільйонів, виділені на книговидання, хочуть спрямувати на видання книжок із «наративами національно-патріотичного виховання», які забезпечували б потреби бібліотек та інституцій і «надавали б інформацію щодо класиків української літератури», розповів в.о. міністра культури Ростислав Карандєєв у ефірі «Радіо Культура». Також кошти спрямують на видання перекладів українською мовою.

Крім того, у бюджеті виділили кошти, щоб запустити сертифікати на книжки для дітей (376 мільйонів гривень). Їх видаватимуть у 18 років, ймовірно, через «Дію», каже Карандєєв.



Переглядів: 1124
Поширень: 0

Останні новини