Китаєць за хабар хотів потрапити на Вінниччину під виглядом студента

27 вересня в пункті пропуску «Могилів-Подільський» затримали 25-річного громадянина Китаю. Хлопець планував потрапити в Україну під виглядом студента одного з вищих навчальних закладів столиці. Щоб пройти перевірку запропонував хабар. 

Про це повідомляють у Могилів-Подільському прикордонному загіні.

"Під час співбесіди з прикордонниками китаєць не зміг підтвердити мету запланованої поїздки. Для «вирішення» питання, щодо пропуску, іноземець запропонував прикордоннику хабар у розмірі 1000 доларів США. Від неправомірної вигоди вартові кордону відмовилися. А псевдостуденту відмовили у пропуску через кордон та на три роки заборонили в’їзд на територію України", - йдеться у повідомленні.

За цим фактом розпочали розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

За такий злочин правопорушнику загрожує покарання – штраф від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк. 

Відносно іноземця прийнято рішення щодо заборони в'їзду на територію держави. Досудове розслідування триває.



Переглядів: 1268
Поширень: 0

Останні новини