Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на 30 вересня

Сьогодні, 30 вересня, Всеукраїнський день бібліотек. В церковному календарі сьогодні - День пам'яті святителя Михаїла.

Яке сьогодні, 30 вересня, церковне свято

День пам'яті святителя Михаїла, першого митрополита Київського і всієї Русі, відзначають 29 вересня за новим стилем. Це церковне свято відзначається на честь пам'яті святителя Михаїла, який був першим митрополитом Київським і всієї Русі. Святитель Михаїл народився в 963 році в Константинополі. Він був освіченим і благочестивим чоловіком, і в 1037 році був призначений митрополитом Київським і всієї Русі. За час свого служіння митрополит Михаїл багато зробив для розвитку православної церкви в Київській Русі. Він заснував перші монастирі, сприяв поширенню християнської освіти і книжності. Святитель Михаїл помер у 1051 році. Його мощі зберігаються в Києво-Печерській лаврі. У День пам'яті святителя Михаїла в церквах служать молебні, а віряни просять святого про заступництво. Також у цей день прийнято відвідувати храми, молитися за здоров'я і прощення гріхів. У народі День пам'яті святителя Михаїла називали "Михайлов день". У цей день люди молилися про хорошу погоду і хороший урожай. Також у цей день було прийнято закликати на допомогу святого Михаїла, який вважався покровителем воїнів і захисником від злих духів.

 

Що не можна робити цього дня

Не рекомендується цього дня знайомитися з людьми, оскільки це знайомство може призвести до нещастя. Не варто сьогодні жінкам займатися домашніми справами. Не можна нецензурно висловлюватися, сваритися та ображати ближніх. Також у цей день не рекомендується паритись у лазні, інакше посваритеся з родичами. 30 вересня не бажано грати весілля, вінчатися та робити пропозицію – це вважається поганою прикметою.

Народні прикмети та традиції на 30 вересня

Зранку 30 вересня стоїть похмура погода – найближчими днями буде тепло. Вважають, що цей день є дуже сприятливим для риболовлі. Журавлі сьогодні летять на південь – скоро будуть морози. Якщо в цей день, жінка поплаче, то лихо обійде її стороною.

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 30 вересня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 30 вересня день ангела відзначають власники таких імен: Аріна, Віра, Дмитро, Іван, Ілля, Ірина, Любов, Мирон, Олександра, Надія, Павло, Роман, Софія

Переглядів: 1095
Поширень: 0

Останні новини