Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на 1 жовтня

Сьогодні, 1 жовтня, День захисників і захисниць України, День вчителя. В церковному календарі сьогодні - Покрова Пресвятої Богородиці

Яке сьогодні, 1 жовтня, церковне свято

Покрова Пресвятої Богородиці — це велике церковне свято, яке відзначається 1 жовтня. За переказами, у 4 столітті святий Андрій Первозванний молився в Константинополі. Під час молитви він побачив у небі Пресвяту Діву Марію, яка розкрила над містом свій омофор (покров). Цей сон був передвісником перемоги візантійського війська над персами. Свято Покрови є символом захисту Пресвятої Богородиці над усім християнським світом. Воно нагадує нам, що Бог завжди поруч із нами і завжди готовий прийти нам на допомогу.

 

Що не можна робити цього дня

Категорично заборонено цього дня прибирати павутину в будинку та вбивати павуків. Не можна 1 жовтня лінуватися, лаятися, хвалитися, а також не варто надто багато переживати. Не рекомендується сьогодні приймати важливі рішення. Вважають, що в цей день заміжнім жінкам не можна сперечатися зі свекрухою, у разі порушення заборони можна зіпсувати стосунки назавжди.  

Народні прикмети та традиції на 1 жовтня

Якщо до цього дня ще не все листя впало з берези, то зима очікується досить тепла і сніг випаде не скоро. 14 жовтня будуть перші заморозки та можливо перший сніг, якщо на Орину вже відлетіли журавлі. Сьогодні дме східний вітер – до сухої погоди найближчими днями, північний вітер – до заморозків, південний – до тепла.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 1 жовтня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 1 жовтня день ангела відзначають власники таких імен: Аріадна, Аріна, Аркадій, Борис, Веніамін, Володимир, Єфросинія, Іван, Іларіон, Ірина, Костянтин, Михайло, Олексій, Петро, Сергій, Софія

Переглядів: 1538
Поширень: 0

Останні новини