Молодий студент став героєм: Андрій Голопапа про боротьбу на фронті та у цивільому житті

Андрій Голопапа 20 - річний студент Київського національного університету імені Шевченка. Він приєднався до Збройних Сил України у перший день російського вторгнення. Андрій відзначає, що найжахливішою ніччю в своєму житті була та, що минула всього кілька десятків метрів від позицій російських військ, - розповідає редакція BBC.

"Ми були настільки близько, що вночі чули, як вони говорять. Цілу добу ми сиділи у непідготовлених позиціях під дощем. Невідомість обтяжувала", - розповідає військовий.

Військовий втратив ногу під Горлівкою, коли російська міна вперше вдарила в їх табір. Він згадує про цю подію: "Мені одразу поранило ногу. Ліва нога перетворилася на м'ясо. Права була посічена осколками."

Андрій мріє про завершення війни перемогою України, а також про повернення своїх побратимів живими, бо він обіцяв запросити їх на своє весілля.

"Хочеться, щоби ті, хто втратив усе, знайшли хоч щось цінне у своєму житті", - каже військовий.

Андрій Голопапа разом з іншими ветеранами та їх родинами вже вдруге піднявся на гору Ключ, яка розташована на Львівщині і має висоту 927 метрів. Це не перше подібне сходження, яке організовується Львівською ОВА та громадською організацією Veterans Go для ветеранів та їх родин. Планують провести наступне сходження на гору Парашку.



Переглядів: 785
Поширень: 0

Останні новини