Документальний фільм про Бучу отримав премію "Еммі"

У США визначили переможців 44-ї телепремії "Еммі" в галузі новин та документалістики (News and Documentary Emmy Award). У номінації "Найкраща новинна програма" (International Emmy Award for News) переміг британський канал Sky News за висвітлення війни в Україні.

Телеканал отримав нагороду за програму "Битва за Бучу та Ірпінь" (The Battle For Bucha & Irpin). Цей випуск новин розпочався 5 березня 2022 року, коли відбувалися жорстокі бої за Бучу та Ірпінь під Києвом.

"Цивільне населення розбомбили, і багатьом з них не залишилося нічого іншого, як тікати. А інших, включно з журналістами Sky, розстріляли у своїх автомобілях", — йдеться у повідомленні на сайті премії.

У команді каналу як продюсер працює режисер Азад Сафаров, відомий за роботою над фільмом "Будинок зі скалок", номінований на "Оскар" минулого року.

"Нас обрали з поміж 2600 заявок медіа з усього світу і 4 номінантів-фіналістів. Колись після Перемоги розкажу вам багато про те, через що проходять журналісти і вся команда ЗМІ, щоб розповісти світу правду про злочини росіян в Україні", — написав він на своїй сторінці y Facebook.

Визначили переможців "Еммі" й в інших номінаціях. Зокрема, у категорії "Видатний сценарій" (Outstanding writing Emmy Award) переміг документальний фільм "Загублені душі Бучі" (The Lost Souls of Bucha) — про масову могилу під церквою в місті Буча.



Переглядів: 587
Поширень: 0

Останні новини