Наша планета вступила в еру "Глобального кипіння": що це означає та які наслідки для людей?

Вчені вказують на те, що наша планета вступила в еру під назвою "глобальне кипіння", яке свідчить про наростаючу кліматичну кризу. Глобальні температури швидко піднімаються до рекордних показників, і липень 2023 року був найгарячішим за всю історію спостережень. Вчені аналізували дані і виявили, що перше півріччя 2023 року було третім найгарячішим, недалеко відстаючи від 2016 - найспекотнішого і 2020 - найтеплішого років, - повідомляє ТСН.

Дослідження також показало, що глобальні температури морської поверхні і температури повітря на суші досягли рекордних значень у квітні та червні. Травень став найгарячішим місяцем за всю історію спостережень щодо середньої приземної температури по всьому світу.

Дослідження також прогнозує подальше зростання глобальної приземної температури в другому півріччі 2023 року. Глобальне потепління на 1,2 градуса за Цельсієм, яке триває з кінця 1800-х років і викликане використанням викопного палива, призводить до більш сильних і тривалих теплових хвиль та інших екстремальних погодних явищ, таких як шторми і повені.

ООН передбачає, що глобальна температура підніметься на 1,5 градуса за Цельсієм вище доіндустріального рівня принаймні наступні п'ять років. 

"Зміни клімату тут. Це жахливо. І це лише початок. Ера глобального потепління закінчилася; настала ера глобального кипіння", – заявляв генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш.



Переглядів: 652
Поширень: 0

Останні новини