361 український спортсмен загинув на війні з Росією

Про це повідомив Вадим Гутцайт.

361 український спортсмен загинув на війні з Росією. Про це у День захисників і захисниць України повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.

З початком повномасштабної війни в Україні частина спортсменів і тренерів вступили у лави української армії. Інша частина застала вторгнення Росії під час наступу та бойових дій на території України.

Наприкінці 2022 року президент України Володимир Зеленський заявив про 184 загиблих спортсменів і тренерів від початку повномасштабного вторгнення Росії. Нові дані надав Вадим Гутцайт.

"1 жовтня – день великих сердець і сталевої волі, свято тих, хто захищав і захищає. У День захисників і захисниць згадуємо та вдячні за волю і гідність, які маємо. Схиляємо голови перед тими, хто віддав своє життя за нашу свободу. 361 український спортсмен і тренер загинув на російсько-українській війні. Вони стали янголами спорту. Свічка пам'яті завжди горітиме у наших серцях", - написав Гутцайт.

Міністр молоді та спорту додав, що Україну на війні з Росією захищають понад три тисячі спортсменів та тренерів.

"Сьогодні – час сказати "Дякую" кожному і кожній, хто продовжує захищати. Понад 3000 спортсменів і тренерів боронять нашу землю у лавах Сил оборони України. Вони продовжують тисячолітню традицію українського війська".



Переглядів: 427
Поширень: 0

Останні новини