У Вінниці відбулись урочистості з нагоди 100-річчя незалежності Республіки Польща

10 листопада 2018 року відбувся офіційний прийом Генерального Консульства Республіки Польща у Вінниці з нагоди 100-річчя незалежності Республіки Польща.

Участь в урочистостях взяли: Генеральний Консул  Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярцінський, голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій, народні депутати України Сергій Кудлаєнко і Олександр Домбровський,  заступник Вінницького міського голови Владислав Скальський, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку  облдержадміністрації  Володимир Мережко,  представники польського бізнесу, медіа, українських та польських громадських організацій, католицьке та православне духовенство з чотирьох областей, що входять до Вінницького консульського округу (Вінницької, Хмельницької, Житомирської та Чернівецької областей).

Вітаючи присутніх зі святом, голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив: «Польський народ і 100 років тому, і на сьогоднішній день показує приклад єдності, прагнення рухатись вперед і робити щасливою свою країну. Зараз Україна багато в чому бере приклад з Польщі, зокрема в частині проведення децентралізації. Нам дуже непросто, перед нами багато викликів, але за останні чотири роки, які були  надзвичайно складними і важкими для  нашого народу, ми як ніколи відчуваємо і цінуємо підтримку польського народу. Переконаний, що ми маємо спільне майбутнє в єдиному європейському союзі незалежних держав. Дорогі наші польські друзі, від щирого серця вітаю Вас із сторіччям відновлення незалежності. Бажаю миру, багато десятиліть стабільного розвитку, безперервного успіху у досягненні поставлених цілей, а нам всім – дружби та співробітництва».



Переглядів: 3032
Поширень: 3

Останні новини