Вінницька громада готується до зими: на 14 прибудинкових територіях замінили інженерні мережі

Вінницька громада інтенсивно готується до наближення холодів, зосереджуючи основну увагу на належній підготовці до зимового періоду та впровадженні заходів щодо підвищення енергоефективності. Оперативний штаб, який відповідає за цю підготовку, активно працює в цьому напрямку. Один із важливих заходів - це заміна мереж водопостачання, каналізації та системи теплопостачання на територіях навколо будинків у місті. Представники департаменту міського господарства стверджують, що ці роботи спрямовані на зменшення кількості аварійних ситуацій, які можуть виникнути на мережах під час зими, і на мінімізацію втрат тепла під час транспортування теплоносія до житлових будинків мешканців.

Фахівці департаменту міського господарства ВМР зазначають, що цьогоріч у межах планів по заміні інженерних мереж було проведено:

Заміну близько 300 метрів тепломереж у 2-х трубному вимірі на 3-х прибудинкових територіях. Старі та зношені труби замінили на нові, попередньоізольовані. Це дозволяє мінімізувати теплові втрати при транспортуванні теплоносія до будинків вінничан. Заміну близько 1 км мереж водопроводу на 9 прибудинкових територіях. Зношені металеві труби замінили на нові полімерні. Вони мають тривалий термін експлуатації та не піддаються корозії. У 11 дворах багатоповерхових будинків було замінено понад 1,6 км мереж каналізації.

Нещодавно працівники підрядної організації успішно завершили заміну каналізаційних мереж на ділянці за адресою Ващука, 17. Заступник директора департаменту міського господарства, Олександр Зімбовський, відзначив, що ці роботи були виконані комплексно і відбулися без проблем.

«Роботи по заміні мереж проводились комплексно. До прикладу, були такі прибудинкові території, де потрібно було замінити лише мережі теплопостачання або ж каналізації. А були такі, де заміни потребували і мережі водопостачання, і каналізування, і теплопостачання. Наразі на всіх 14-х прибудинкових територіях, які були заплановані на цей рік, роботи завершились», – зазначив Олександр Зімбовський.

Для довідки:

Оперативний штаб з підготовки до опалювального періоду є об'єднуючою структурою, яка включає в себе комунальні підприємства критичної інфраструктури, відповідні департаменти і муніципальні підприємства обласної власності, які забезпечують постачання води та тепла. Серед інших завдань, що розглядаються на засіданнях штабу, відпрацьовуються відповідні алгоритми дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій чи інших непередбачених обставин.



Переглядів: 401
Поширень: 0

Останні новини