Ліцей у Вінниці вшановує пам'ять випускників-героїв: "Калина пам'яті" на честь Захисників України

Нещодавно Вінницький технічний ліцей приєднався до всеукраїнської ініціативи "Калина пам'яті". У шкільному подвір'ї було встановлено чотири молоді деревця калини, з метою вшанування пам'яті випускників, які втратили життя в боротьбі за незалежність України під час російсько-української війни. Ця подія відбулася до Дня Захисників та Захисниць України, - повідомляє міська рада.

«Такі заходи необхідно робити, оскільки і діти, і батьки, і педагоги щоденно йдучи до ліцею, мають бачити цю алею і пам’ятати, що війна триває» , — сказав соціальний педагог ліцею Вадим Щорс.

Директорка Ольга Козяр пояснила, що вирішили посадити чотири кущі калини на території навчального закладу, щоб вшанувати пам'ять чотирьох випускників, які втратили життя: Сергія Вишневського, Миколу Рачка, Костянтина Панкова та Богдана Вавілова. Біля кожного куща планується встановити табличку з інформацією про цих Героїв.

«Ми повинні пам’ятати і вшановувати пам’ять тих, хто жертвує своїм здоров’ям та життям, захищаючи нас. Такі заходи повинні відбуватись на базі закладів освіти, оскільки вони спрямовані на виховання патріотичного та свідомого покоління. Ми маємо пам’ятати подвиг Воїнів, які поклали своє життя на вівтар нашої Батьківщини», – каже директорка департаменту освіти Оксана Яценко.



Переглядів: 609
Поширень: 0

Останні новини