Міністр внутрішніх справ розкрив причини збереження комендантської години в тилових регіонах

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко вважає, що введення комендантської години в тилових регіонах України є необхідним заходом для забезпечення порядку та запобігання злочинності, повідомляє редакція zaxid.net.

У своєму інтерв'ю газеті "Українська правда" він пояснив, що це заходи спрямовані на підтримку дисципліни серед населення та запобігання можливим правопорушенням. Він також зазначив: «Дисципліна має бути в тилових регіонах. І профілактика злочинності. В цей час, наприклад, чотири, п'ять чи шість годин – в кожній області є своя комендантська година – ми чітко знаємо, що якщо якась людина перебуває на вулиці, у нас є законні підстави її перевірити».

Міністр додав, що під час комендантської години рівень злочинності практично нульовий і ця міра сприяє мінімізації правопорушень. Висловлюючи свою думку щодо закладів, які порушують комендантську годину, Клименко зазначив, що поліція не має відповідного юридичного інструменту для того, щоб накладати відповідальність на такі заклади.

«Патрулі виїжджають за адресою. Але такі заклади маскують свою роботу. За зовнішніми ознаками і не скажеш, що ресторан працює: у вікнах темно, музики немає. Пропускають клієнтів приховано за попереднім записом. У поліцейських немає підстав вломитися всередину. Для цього потрібна санкція суду», – стверджує міністр.



Переглядів: 425
Поширень: 0

Останні новини