Яке сьогодні свято: церковне свято, день ангела, заборони та прикмети на 4 жовтня

Сьогодні, 4 жовтня, День ветеринарної служби в Україні. В церковному календарі сьогодні - День памяті священномученика Єротея

Яке сьогодні, 4 жовтня, церковне свято

4 жовтня Православна Церква вшановує пам'ять священномученика Єротея, єпископа Афінського. Життя та мученицька смерть цього святого відомі нам лише з короткого переказу, який дійшов до наших днів. Єротей був одним із ареопагітських радників, навернених на християнство святим апостолом Павлом. Після смерті апостола він був поставлений єпископом Афінським. У період гонінь на християн Єротей мужньо захищав свою віру. Він був ув'язнений і підданий тортурам, але не відрікся від Христа. Нарешті, він був страчений за віру.

Молитва до святого священномученика Єротея

О, святий священномученику Єротеє, моли Бога за нас!

Ти був свідком Христової слави і почув Його голос, що кличе до покаяння. Ти був одним із перших, хто прийняв Його вчення і став ревним проповідником Його Євангелія.

Ти був мудрим і справедливим єпископом, який вів свою паству до спасіння. Ти не боявся захищати свою віру, навіть коли це коштувало тобі життя.

Моли Бога, щоб Він подав нам силу і мужність бути вірними Його Слову, навіть в часи гонінь і спокус.

Моли Бога, щоб Він подав нам мудрість і справедливість, щоб ми могли вести свої життя в любові та служінні людям.

Моли Бога, щоб Він подав нам мир і спокій у наших серцях, щоб ми могли завжди жити в Його присутності.

Амінь.

День пам'яті священномученика Єротея - це день нагадування нам про те, що віра в Христа вимагає мужності і відданості. Це також день нагадування нам про те, що Бог завжди поруч з тими, хто вірить у Нього і щиро прагне Його служіння.

Що не можна робити цього дня

Не варто цього дня повністю одягатися у чорне. Не можна свататися, лаятися з рідними, позичати гроші і відмовляти тим, хто потребує допомоги. Не рекомендується 4 жовтня ходити по магазинах і піднімати що-небудь на перехресті. Заборонено в цей день сидіти без діла, стояти на порозі та різати домашню птицю.  

Народні прикмети та традиції на 4 жовтня

Якщо цього дня різко похолоднішало, значить зима очікується досить рання. Наші пращури вважали, якщо сьогодні погано працювати, то в найближчий рік на вас можуть очікувати фінансові проблеми. До цього дня кроти у свої нори багато соломи нанесли – чекайте на сувору зиму. Якщо вдень буде холодно, а вночі тепло, очікується погіршення погоди.  

У кого сьогодні будуть іменини (день ангела)

Не забудьте привітати сьогодні своїх рідних та знайомих, які відзначають 4 жовтня День ангела. За церковним календарем сьогодні, 4 жовтня день ангела відзначають власники таких імен: Агнія, Андрій, Валентин, Василь, Володимир, Данило, Дмитро, Іван, Йосип, Ісаак, Кіндрат, Костянтин, Нестор, Олександр, Олексій, Петро, Ян

Переглядів: 1326
Поширень: 0

Останні новини