Міноборони розширило перелік військових, які отримують додаткові виплати: хто потрапив до списку

Міністерство оборони України розширило список посад військовослужбовців, які будуть отримувати додаткові винагороди. З 29 вересня нові суми платитимуть, зокрема, пораненим, інструкторам навчальних центрів, строковикам та курсантам.

 Міноборони повідомляє, що винагороди збільшили наказом відомства № 566 "Про внесення змін до Порядку виплати грошового забезпечення військовослужбовцям Збройних Сил України та деяким іншим особам".

Із 29 вересня нарахують додаткові винагороди таким категоріям військових:

100 тисяч грн – військовослужбовці ракетних військ, артилерії та ППО; без умови перебування в зоні бойових дій (раніше ці військові отримували 30 тисяч); 100 тисяч грн – ті, хто здійснює розмінування у зоні бойових дій (раніше вони також отримували 30 тисяч); 50 тисяч грн – військові командування та штабів (зокрема й поза зоною бойових дій), які здійснюють управління частинами та підрозділами, що ведуть бойові дії (раніше премія була 30 тисяч); 30 тисяч грн – за розмінування поза районами ведення бойових дій.

Нові додаткові виплати від 1 червня нарахують таким категоріям:

20 100 — поранені, які перебувають у розпорядженні понад 2 місяці та за станом здоров’я не можуть служити; від 15 до 30 тисяч грн — інструктори навчальних центрів; 6 тисяч грн — строковики; 2 350 грн — курсанти.

У Міноборони додають, що військові отримають оновлені винагороди найближчим часом (зокрема, ті, які нарахують за літо).

Оплата військовим, які воюють на передньому краї, збережеться такою самою – 100 тисяч грн. На тому ж рівні лишаться виплати військовим, які отримали поранення (контузію, травму, каліцтво) під час війни та перебувають на стаціонарному лікуванні, а також сім'ям полонених та зниклих безвісти.



Переглядів: 1571
Поширень: 0

Останні новини