Віддав життя заради Батьківщини: схиливши голови у скорботі, зустрічаємо Героя на щиті Павла Бевза

Сьогодні вінничани схиляють голови у скорботі перед ще одним своїм захисником, який віддав життя заради Батьківщини. Павло Бевз приєднався до військової частини 3028 Національної гвардії України в самому початку повномасштабного вторгнення і був відомий своєю відданістю та патріотизмом. Трагічно він загинув у бою поблизу села Роботине в Запорізькій області 27 липня 2023 року, залишивши нас у віці 26 років, - повідомляє міська рада.

Павло Бевз народився 30 квітня 1997 року у Вінниці та отримав освіту в 31-й школі та ДПТНЗ "Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище". Після цього він обрав службу в Нацгвардії та продовжив навчатися в Київському інституті Національної гвардії України. Він набув великий досвід у боротьбі з ворогом на передовій під час операції об'єднаних сил на сході України, і, коли почалося повномасштабне вторгнення, відразу приєднався до своїх побратимів на фронті.

«Павлик відмовився від посади та пішов на фронт у званні старшого лейтенанта. Прагнув бути там, де точиться жорстока боротьба з ворогом. Хотів стояти до кінця зі своїми друзями, – розповідає мама Героя Євгенія Олександрівна. – Він був щирий, відкритий, душею будь-якої компанії, любив життя та свою кохану дівчину, якій зробив пропозицію руки та серця. Молодята готувалися до весілля, але все перекреслило повномасштабне вторгнення. Син поїхав на фронт, а наречена залишилась чекати… Війна відібрала у нас єдину дитину, нашу гордість, найкращого сина…»

Вінничани зустрічатимуть воїна живим коридором від Центрального мосту до Спасо-Преображенського кафедрального собору, де об 11:00 год. розпочнеться поминальна панахида.

Поховають Павла Бевза о 12:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Щирі співчуття рідним та близьким. Вічна пам‘ять та слава Герою!



Переглядів: 1838
Поширень: 0

Останні новини